Podium Cromvlietpark

Multifunctioneel trefpunt met uitzicht over het park

podium cromvlietpark

De inzender:

In het hart van het park was een plek gereserveerd voor een speciale functie (een parel) in het park. Het podium Cromvlietpark was de winnaar van een prijsvraag met een bewonersjury voor deze plek en  is nu een centrale plek in het park voor buurtevenementen. Het is overdekt, zodat er onder alle weersomstandigheden gebruik van gemaakt kan worden, net zoals dat bij een klassieke muziekkiosk ook het geval is, die je veel ziet op dorpspleinen en in stadsparken. Daarnaast is het podium een plek die op verschillende manieren gebruikt kan worden.

Naast een folly of een schuilplek tegen de regen is het beklimbaar en functioneert  daardoor als uitzichtplatform, als centraal afspreekpunt en door de grote traptreden ook als zitelement. Spiraalsgewijs draait het podium om een boom heen (die nog wel moet worden geplant door de gemeente Den Haag) en eindigt de route in de boomtoppen van het Cromvlietpark. De vormentaal gaat mee in de ronde eiland-achtige vormentaal van het parkontwerp. Het podium wordt veel gebruikt door volwassenen als plek om even met elkaar te praten en door kinderen als aanvulling op de naastliggende speeltuin.

De jury: Het podium is zorgvuldig ontworpen en met zorg gemaakt. De rondingen passen heel goed bij het ontwerp van het park. Het is een leuk element voor kinderen (en volwassenen) om omhoog te lopen en zo vanuit een ander gezichtspunt naar het park en de wijk te kunnen kijken.

Locatie: Laak, Cromvlietpark, Den Haag

Betrokken personen en organisaties: Architectenbureau: Bloot Architecture i.s.m. Nederhout, Opdrachtgever: Gemeente Den Haag, Aannemer: Van Kessel Sport en Cultuurtechniek bv, Uitvoering staal: Mulklé Metaal