Voor de derde keer organiseert Platform STAD de HOP, de Haagse Openbare ruimte Prijs. Een prettige en goed functionerende openbare ruimte is essentieel voor de kwaliteit van leven van alle Haagse bewoners. Zodra je je huis verlaat, beweeg je je immers door openbare ruimte en langs plekken die meer of minder prettig aanvoelen en die wel of niet uitnodigen tot verblijf. Sommige plekken zijn gebruiksvriendelijk en toegankelijk, andere plekken hebben veel barrières. Er zijn onbestemde en anonieme plekken, maar ook openbare ruimtes die door materiaalgebruik en vormgeving iets ‘vertellen’ over de plek.

Projecten kunnen worden ingezonden van 20 juni 2024 t/m 11 augustus 2024 (verlengd). Kijk hier naar de voorwaarden, de jury, de jurycriteria en zend je favoriete project in!

Inzendvoorwaarden zijn:
  • Het gaat om een permanente of tijdelijke (her-)inrichting van openbare ruimte, die de betekenis van de plek duurzaam verandert.

  • Projecten dienen binnen de gemeentegrenzen van Den Haag te liggen

  • De projecten moeten zich in de openbare ruimte bevinden en in ieder geval een groot deel van de dag vrij toegankelijk zijn.

  • De projecten zijn opgeleverd of (gedeeltelijk) in gebruik genomen in de periode tussen 1 januari 2019 tot en 01 oktober 2024.

  • Projecten die voor de laatste edities van de HOP zijn ingezonden, zijn uitgesloten.
  • Als u onder de 5 genomineerde projecten valt, bent u (of een andere betrokkene) beschikbaar om uw project ter plaatse toe te lichten voor de jury op 18 september 2024. Bekijk hier de criteria voor de jurybeoordeling. 
  • Ingezonden teksten en foto’s zijn rechtenvrij en mogen worden gebruikt door Platform STAD 

 

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 5 files.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 5 files.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 5 files.