Edwin Santhagens

Edwin Santhagens

Jurylid

"Een goed plan heeft vele vaders!“

Edwin is landschapsarchitect en sinds 1990 eigenaar van landschapsarchitectuurbureau Sant en Co. Sinds 1998 is Sant en Co gevestigd in Den Haag. Het bureau werkt aan een breed palet aan opdrachten van landschappelijke ontwerpen tot parken, en van woonomgevingen tot straatinrichtingen, waarbij toekomstbestendigheid en een open planproces steeds belangrijk zijn. Edwin heeft met de Gouden Piramide voor de woonomgeving Roombeek in Enschede 2007 en de Groene Stad Award 2011 voor het Park Schinkeleilanden in Amsterdam ook al de nodige prijzen op zijn naam staan.

Voor Den Haag ontwierp Sant en Co onder andere het Cromvliet Park, de herinrichting van de Frederik Hendriklaan en een Toolbox voor de vergroening van Scheveningen-Dorp. Ook was Edwin supervisor bij verschillende gebiedsontwikkelingen zoals de Wibautstraat in Amsterdam en het stationsgebied Utrecht.

Na een HBO-opleiding tuin- en landschapsarchitectuur studeerde Edwin 2 jaar Omgevingsvormgeving aan de Kunstacademie in Arnhem. Daarna behaalde hij zijn landschapsarchitectentitel aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam.