Plantenbieb Weteringplein met WORMbike

Kleinschalig buurtinitiatief met nadruk op circulariteit

plantenbieb is verplaatsbaar

De inzender:

Dit project laat zien dat met een klein budget en voldoende motivatie een heel saai plein kan worden opgewaardeerd. Voor de realisatie zijn meerdere buren met elkaar en verenigingen uit verschillende buurten in contact gekomen. Bijzonder interessant is de tijdelijke deelname van de WORMbike, een fiets met compostbak,  die vanuit het centrum naar de Rivierenbuurt kwam en nu naar Laak gaat.

In September 2022 is op het plein een vaste compostbak met plantenbieb plank en een zitbank geplaatst in plaats van de WORMbike. 10 huishoudens gebruiken het wormenhotel. Dit project is gerealiseerd met een zeer laag budget, gebaseerd op het principe dat het beter is, iets nu te doen, ook al is het niet perfect, dan te blijven discussiëren over een mogelijk groots iets, wat er nooit komt.

plantenbieb

De jury: De jury vindt de plantenbieb aan het Weteringplein en ook de WORMbike een erg sympathiek idee. De circulariteit als kringloopgedachte komt in de kleinschaligheid van het project goed naar voren en vraagt om vermenigvuldiging elders in de stad.

Locatie: Weteringplein, Den Haag

Betrokken personen en organisaties: Rivierenbuurt Groen, Kern met Pit, Bewonersorganisatie Rivierenbuurt-Spui, bewoners rondom het plein, Laakbloeit, gemeente Den haag

plantenbieb