STADconsult: Ruimte voor werk – verticale mix in The New Farm

Meer ruimte voor werk in de stad ontstaat onder andere door bedrijven te stapelen. Net als met kantoren, kun je ook de hoogte in met de maakindustrie. The New Farm is een voorbeeld van een gebouw waarin verschillende bedrijven boven elkaar liggen.

Denk verticaal in plaats van horizontaal

Platform STAD bespreekt tijdens het STADconsult Ruimte voor werk – verticale mix in de New Farm met experts wat er allemaal bij komt kijken om een miniwereld van bedrijven boven elkaar te maken. De gangbare praktijk en regelgeving is immers gericht op bedrijven naast elkaar. The New Farm dient als best practice tijdens dit gesprek. Dit gebouw biedt een vruchtbare bodem voor de Haagse maakindustrie met circulariteit, innovatie en sociaal ondernemerschap als centrale thema’s. Ontwerper van The New Farm, Corine Keus (Corine Keus Architect) licht het idee achter de The New Farm toe. Zij vertelt bijvoorbeeld hoe daar is gewerkt met verschillende bestemmingen en milieucategorie├źn.

Het STADconsult is een besloten bijeenkomst, experts worden op naam uitgenodigd. De resultaten maakt Platform STAD openbaar als onderdeel van ons programma Ruimte voor werk..

Denk je vanuit jouw expertise een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan het STADconsult neem dan contact op via info@platformstad.nl.

Lees hier het verslag van het STADconsult.

Foto boven door Christian van der Kooy – The New Farm