STAD gesprek: Van wie is de Kust?

De stad Den Haag, het strand en de duinen horen bij elkaar. Langs de kust komen natuur, toerisme en recreatie samen. Bovendien is het een plek waar duurzame energie opgewekt kan worden. Maar de ruimte is beperkt. Hoe kunnen we de kust optimaal benutten zonder te parasiteren op de landschappelijke kwaliteit?

Veel mensen uit de stad en van buiten Den Haag willen gebruik maken van de kust om te recreëren. Toerisme en recreatie zijn belangrijk voor de economie en werkgelegenheid in Den Haag. Tegelijkertijd waarderen veel inwoners de rust en natuur in de duinen. Het strand wordt gezien als belangrijke woonkwaliteit van Den Haag, en maakt de stad ook voor (internationale) bedrijven een aantrekkelijke vestigingsplaats. Van wie is de kust eigenlijk? Er zal voortdurend gezocht moeten worden naar de juiste balans tussen al die verschillende belangen.

Het waardevolle kustlandschap kan onderdeel worden van Nationaal Park Hollandse Duinen. Dat landschap moet dan robuust èn bereikbaar blijven. Hoe kan Den Haag de potentie van de kust goed benutten, zonder dat deze opgesoupeerd wordt door te veel strandhuisjes en casino’s? En welke rol kunnen ontwerpers spelen om verschillende functies goed in het landschap in te passen?

Platform STAD gaat in gesprek met onder andere Eric Luiten (Landschapsarchitect, voormalig Rijksadviseur Landschap en Water), Heino Walbroek (stichting Marketing Scheveningen), Arnoud van der Meulen (stichting Duinbehoud), Martin Wörsdörfer (raadslid VVD), Gerwin van Vulpen (raadslid Haagse Stadspartij) en Robert van Asten (raadslid D66).

Bekijk hier de uitkomsten:, Den Haag stad aan zee, handle with care!

Het STAD gesprek ‘Van wie is de Kust’ is onderdeel van het programma van de Dag van de Architectuur Den Haag.

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.