STAD gesprek: STAD in boek met Zef Hemel – voor Den Haag geschreven?!

Van woorden naar daden! Maar hoe? Planoloog Zef Hemel (Hoogleraar aan de TU Delft en de Universiteit van Groningen) kiest een boek dat hem inspireert in zijn werk. Hij bespreekt het boek ‘Jongens, maak het maar mooi. Stadsontwikkelaar en ambtenaar in Amsterdam 1963-1986’ (2016) van Max van den Berg en vertelt hoe hij deze ideeën gebruikt in de praktijk. Het boek vertelt een persoonlijk verhaal over een carriere-ambtenaar die op de stad meer invloed had dan menig wethouder. Het geeft inzicht in de werkwijze van diensten en politieke verhoudingen in een tumultueuze tijd.

In gesprek met het publiek zoeken we vervolgens naar een Haagse vertaling.

zef hemel portret

Zef Hemel is planoloog. Hij is als professor “Revitalisering van de stad en regio” verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen en aan de Technische Universiteit Delft. Hemel zoekt naar een open vorm van planning waarbij veranderende omstandigheden geen obstakel vormen, maar juist kansen bieden.

Het verslag van de boekbespreking is hier terug te lezen.

STAD in boek

In 2023 organiseert Platform STAD een reeks gesprekken waarin sprekers met uitgesproken ideeën over stedelijke ontwikkeling een boek delen dat hen heeft geïnspireerd. Hoe beïnvloed dat boek hen in de eigen praktijk?

15 mei 2023
Arna Mačkić
(Architect Studio L A) (geweest)

20 september 2023
Bianca Seekles
(Directeur ERA Contour)

Foto: Kees Steenman

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.