STADgesprek: Kwaliteitsplan CID – Haagse schoonheid en stedelijke mix?

Het CID (Central Innovation District) moet een levendig gebied worden. Een stedelijk gebied met een mix van rust, ruimte, reuring en plekken om te verblijven, te werken of te spelen. Wat wordt het karakter van het stadsbeeld van dit deel van het centrum – rondom de stations Centraal, Hollands Spoor en Laan van NOI? Wat is de Haagse schoonheid? Hoe wordt het gebied leuk, duurzaam en toekomstbestendig? Tijdens dit STADgesprek bespreken we het Kwaliteitsplan CID dat richting moet geven aan de ontwikkelingen in dit gebied. De uitkomsten van dit STADgesprek worden verwerkt in de definitieve versie van het Kwaliteitsplan CID.

Gebruik en beleving van de ruimte

Over het kwaliteitsplan organiseerde Platform STAD op 29 november 2021 het STADgesprek CID – Haagse (beeld)kwaliteit in het economisch hart van de stad. Er ontstond – toen online – een levendige discussie (lees verslag > ). Daarbij bleek dat beeldkwaliteit niet alleen over gebouwen gaat, maar ook over het gebruik en de beleving van straat, plein en groen. Vervolgens organiseerde de gemeente Den Haag een aantal verdiepende sessies met specifieke groepen stakeholders. Na deze bijeenkomsten is het concept Kwaliteitsplan CID aangepast door De Zwarte Hond, ontwerpbureau voor architectuur, stedenbouw en strategie.

Live recensie en inbreng van alle deelnemers

Daan Zandbelt (De Zwarte Hond) presenteert op 13 oktober 2022 het Kwaliteitsplan CID en vertelt hoe de verschillende reacties op de eerdere versie hierin zijn verwerkt. Tracy Metz (journalist De Architect, NRC Handelsblad, BNR) geeft een live recensie van het plan. Vervolgens bespreken we het Kwaliteitsplan CID in deeltafels met aanwezigen en opstellers (Gemeente Den Haag en Zwarte Hond) in kleinere groepen. Een van de deelsessies is  een gesprek met vertegenwoordigers van de bijeenkomsten met stakeholders die eerder plaatsvonden. De deeltafels staan op verschillende inspirerende plekken in het Kinderboekenmuseum, midden in het CID.

Lees hier het verslag >

Programma:

17.30 uur – Inloop met soep en broodje
18.00 uur – Welkom door Bram Heijkers (Platform STAD)
– presentatie Kwaliteitsplan CID door Daan Zandbelt (De Zwarte Hond)
– Recensie Kwaliteitsplan CID door Tracy Metz (journalist De Architect, NRC Handelsblad, BNR)
– 1e ronde deeltafels
– 2e ronde deeltafels
– Terugkoppeling deeltafels en conclusies met o.a. Remko Slavenburg (gemeente Den Haag)
21.00 uur – Borrel

Platform STAD organiseert de STADgesprekken over de beeldkwaliteit in het CID in opdracht van de gemeente Den Haag
Dit STADgesprek is onderdeel van de CID Dagen die de gemeente organiseert op 13, 14 en 15 oktober 2022.

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.