STADgesprek: Kafka-café – Zoeken en zwoegen in het Haagse stadmaken

Op donderdag 16 maart duiken we in een aantal Kafkaëske ervaringen. Tijdens het Kafka-café presenteren twee initiatieven hun gerealiseerde project: Het Wormenhotel door bewonersvereniging rond het Plein en broedplaats WD4X. Samen leggen we knelpunten en tegengestelde belangen bloot, benoemen we kansen en formuleren we verbeterpunten. De avond wordt georganiseerd door Platform STAD in samenwerking met de Gemeente Den Haag.

Den Haag ontwikkelt zich zowel door stadmakerinitiatieven van individuen, verenigingen en coöperaties, als door projecten van professionele partijen als ontwikkelaars, corporaties en de gemeente. De samenwerking tussen al deze spelers verloopt soms soepel en soms stroef. Partijen moeten aan elkaar wennen, culturen en manieren van werken zijn verschillend, en regels werken voor de een als een prettige kapstok en voor de ander als een flinke drempel.

Ondanks dat iedereen veelal van goede wil is, zijn er ook momenten waarop iedereen zich afvraagt: “Hoe zijn we hierin terecht gekomen en hoe komen we er weer uit?!”

Lees hier het verslag van de sessie.

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.