Debat: Verkiezingsdebat gemeenteraad 2022

De verkiezingen voor de gemeenteraad van Den Haag zijn in aantocht. De verkiezingsprogramma’s staan vol met stevige beloften over meer groen, betaalbare woningen en sneller OV. Ondertussen groeit de Den Haag snel waardoor de leefomgeving ook verandert. De politiek staat voor scherpe keuzes. Gaan we bijvoorbeeld voor meer hoogbouw of juist voor laagbouw, ook als dat laatste ten koste van groen gaat? Omdat de kwaliteit van stedelijke ontwikkeling en de openbare ruimte sterk afhankelijk is van politieke ambities, peilt Platform STAD voor de verkiezingen hoe hard de ambities zijn.

Lijsttrekkers en raadsleden gaan met elkaar in debat: CDA (Hilbert Bredemeijer), Christen Unie / SGP (Judith Klokkenburg), D66 (Dennis Groenewold), DENK (Adeel Mahmood), GroenLinks (Mariëlle Vavier), Hart voor Den Haag / Groep de Mos (William de Blok), HSP (Tim de Boer), PvdA (Martijn Balster), 50PLUS (Geert Tomlow), PvdD (Leonie Gerritsen), PVV (Machiel de Graaf), SP (Lesley Arp), VVD (Anne Mulder)

Na een korte introductie van een dilemma reageren politici op stellingen en gaan met elkaar in debat. Hoe denken zij bijvoorbeeld over betaalbare woningen, renovatie, optoppen, wooncrisis, ruimtelijke segregatie, kleinschalige bedrijfsruimten, bomen, bouwmaterialen, hittestress, maximumsnelheid, fietsen en parkeerplekken?
Bij elke ronde kan het publiek vragen stellen.

Er zijn i.v.m. coronamaatregelen een beperkt aantal zitplaatsen in de zaal, DE ZAAL IS VOL.
Het debat kan ook online gevolgd worden. Meld je snel aan voor de link!

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.