STAD gesprek: Love me tender – de rol van aanbestedingen in groeiend Den Haag

Den Haag verwacht de komende jaren een hausse aan bouwplannen. Op eigen locaties schrijft de gemeente vaak een aanbesteding (tender) uit, waarbij ontwikkelaars wordt gevraagd met een voorstel voor een gebouw te komen. Uit de inzendingen wordt vervolgens een ontwerp geselecteerd. Maar komt dat winnende ontwerp er dan ook?

De tenders en prijsvragen voor grote projecten zoals het KJ-plein zijn maar beperkt transparant. Hoe wordt bepaald wat de programma-eisen voor een aanbesteding zijn, en welke partijen meedoen aan de selectie? En wat is leidend bij de beoordeling; kwaliteit of de ingecalculeerde grondopbrengst? Hoe houd je de kwaliteit van het winnende ontwerp ook vast in het proces na gunning?

Platform STAD gaat op zoek naar handvatten om het ruimtelijk beleid wat betreft tenders en prijsvragen aan te scherpen. Met o.a. Fred Schoorl (voorzitter BNA), Jan Fokkema (directeur Neprom), Ellen van der Wal (VAKWERK architecten) en Henk Harms (directeur Ontwikkeling en Realisatie gemeente Den Haag).

Datum: Donderdag 5 april 2018
Tijd: 16.00 – 18.00 uur (inloop met koffie en thee vanaf 15.30 uur)
Locatie: Theater aan het Spui, Den Haag

Hieronder kun je je aanmelden voor het STAD gesprek. Bij aanmelding rekenen we op je komst. Indien je toch verhinderd bent horen wij dat graag van tevoren via info@platformstad.nl.

 

Afbeelding: Powerhouse Company & Delva Landscape Architects

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.