STAD gesprek: STAD in boek met Bianca Seekles – voor Den Haag geschreven?!

Wat is nu het beste moment – om te reflecteren, stil te staan – voor Bianca Seekles (Lid Raad van bestuur TBI, voormalig directievoorzitter ERA Contour)? Om te doen, kansen te pakken, een sprong te wagen, verandering te brengen? Wat vraagt dit aan bezieling en enthousiasme? Kairos is in de Griekse mythologie de god van de gelegenheid, het juiste moment. Bianca Seekles bespreekt het boek “Kairos, een nieuwe bevlogenheid” van Joke J. Hermsen en vertelt over haar eigen ervaringen in de praktijkEen mix van experiment, innovatie en doorpakken vormt daarbij de leidraad.

Tijd vliegt voorbij. Wat heb je ervoor nodig het juiste moment te pakken in een wereld van de ontwikkeling en de bouw die van zoveel verschillende factoren afhankelijk is, maar ook zelf beïnvloedt? In gesprek met het publiek zoeken we vervolgens naar een Haagse vertaling.

bianca seekles

Bianca Seekles werkt als Lid van de Raad van bestuur bij het toonaangevende TBI, een groep van techniek-, bouw- en infra-ondernemingen. Ze was tot september 2023 directievoorzitter van ontwikkelaar en bouwer ERA Contour (dochterbedrijf van TBI). Met oog voor de uitdagingen van vandaag rondom duurzaamheid en woningtekort kijkt ze naar buurtontwikkeling.

Wil je graag al meer weten over het boek voorafgaand aan de avond? Lees dan bijvoorbeeld de recensies van Mirjam Rasch in de Groene Amsterdammer en van Pieta Verhoeven in de Volkskrant.

 

STAD in boek

Van woorden naar daden! Maar hoe? In 2023 organiseert Platform STAD een reeks gesprekken waarin sprekers met uitgesproken ideeën over stedelijke ontwikkeling een boek delen dat hen heeft geïnspireerd. Hoe beïnvloed dat boek hen in de eigen praktijk?

15 mei 2023
Arna Mačkić
(Architect Studio L A) (geweest)

5 juni 2023
Zef Hemel (Planoloog Hoogleraar Bonnema-leerstoel aan de TU Delft en de Universiteit van Groningen) (geweest)

20 november 2023
Caroline Nevejan (bijzonder hoogleraar Designing Urban Experience aan de UvA en Chief Science Officer bij de Gemeente Amsterdam)

 

Foto Peter van Aalst

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.