STADgesprek: Meer groene kwaliteit en verdichten in Den Haag Zuidwest

Kan de kwaliteit van het groen en de leefomgeving flink verbeterd worden als er meer woningen worden gebouwd in Zuidwest Den Haag? Wat betekent “meer groene kwaliteit” voor bewoners, gebruikers en professionals? Hoe zijn verschillende behoeften van gebruikers te combineren?

Zuidwest is een prachtig groen gebied. Maar het groen kan aantrekkelijker worden ingericht voor bijvoorbeeld beweging, sport en ontmoeting. Nu lopen er nauwelijks wandelpaden door de prachtige singels, zijn grasvelden tussen de flats saai en dragen ze maar beperkt bij aan de biodiversiteit.

Tijdens dit STADgesprek bespreken we hoe het groene karakter verbeterd kan worden nu Zuidwest verdicht en vernieuwd. Verschillende sprekers delen hun behoeften, we tonen inspirerende voorbeelden uit andere steden en gaan in gesprek over het combineren van de verschillende wensen die er zijn voor het gebruik van het groen.

Met Ruben Hoek (Palmbout), Marije Stelloo (gemeente Den Haag), Mina El Kadiri (Stichting Escamp voor vrouwen), Arnim van Oorschot (AVN), Pim Timmers (Haag Wonen), Benjamin Gomes (Hidden Gym), Roel Faems (gemeente Den Haag) en René Baron (gemeente Den Haag)

Het STADgesprek vindt plaats in Pand Zuidwest en is in de zaal of via een livestream te volgen. Meld je aan, onder aan deze pagina voor een van de opties
Toegang Pand Zuidwest is alleen met corona QRcode. Kijk voor de voorwaarden op www.coronacheck.nl
Pand Zuidwest is op de eerste etage en is alleen met een trap bereikbaar. Excuses voor het ongemak.

Organisatie: Platform STAD i.s.m. Gemeente Den Haag, Staedion, Heijmans, Haag Wonen, BPD

groen in zuidwest den haag

Foto: Tuinen Beverweerdstraat in Moerwijk.
Fotograaf: Christian van der Kooy

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.