STAD gesprek: Hoe groeit Den Haag?

Den Haag groeit hard. De prognoses stellen dat er zo’n 100.000 inwoners bijkomen in de komende twintig jaar. Of is dat een te voorzichtige schatting? Op 14 november duidt demograaf Jan Latten waar de grote groei van Den Haag vandaan komt. De stad heeft om verschillende redenen aantrekkingskracht op ouderen, studenten, migranten, alleenstaanden, gezinnen en expats. Welke mensen komen er bij en wie trekken er juist weg?

Toenemende tweedeling?

Door de bevolkingsgroei beter te begrijpen, kunnen ook de gevolgen voor het wonen en leven in Den Haag beter ingeschat worden. Wat is bijvoorbeeld het effect van de toename van het aantal expats? En wordt de segregatie in Den Haag sterker of juist minder?

Aantrekkelijke woonstad

Den Haag staat bekend als een aantrekkelijke woonstad. De groei van de stad kan dat verder versterken maar zet die kwaliteit tegelijkertijd onder druk. De bevolkingsgroei heeft immers grote gevolgen voor het gebruik van de openbare ruimte en de toename van verkeer. De vraag is wat de groei Den Haag oplevert, onder welke voorwaarden. Welke keuzes kan de stad maken daarin? En valt die groei überhaupt te beïnvloeden?

 

Tijdens dit STADgesprek gaat Platform STAD in gesprek met Jan Latten (Hoogleraar sociale demografie), Peter van der Gugten (directeur Heijmans Vastgoed) en René Teule (manager Strategie & Onderzoek gemeente Den Haag) over de groei van Den Haag en de ruimtelijke en sociaal-maatschappelijke gevolgen.

Foto boven: Christian van der Kooy

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.