Tentoonstelling: De ideale plint van de architecten van morgen

Op de tenen staan of springen in een stad van volwassenen: In hoeverre is er ruimte voor een (kinder-)perspectief op de inrichting van de openbare ruimte en gebouwen in hun directe omgeving? Hoe ziet Den Haag eruit als kinderen meedenken over de stad op ooghoogte: Plinten. Plinten vormen de verbinding tussen de straat en de begane grond van een gebouw. Alles hoort erbij: gevels, etalages, entrees en de stoep.

Naar aanleiding van het thema van de Dag van de Architectuur 2023 – Toegang en toegankelijkheid – vinden er workshops op verschillende plekken in Den Haag plaats waar kinderen hun ideale plint kunnen maken. Deze workshops worden verzorgd door Art-S-Cool in mei en juni in samenwerking met de bibliotheken Transvaalkwartier, Schilderswijk en Laakkwartier. Hier vinden de workshops plaats met daarbij de nabije omgeving van de bibliotheek als uitgangspunt: Voelen de kinderen zich prettig om hier over straat te lopen? Wat willen ze behouden en veranderen aan de ruimte? Is het bijvoorbeeld makkelijk en veilig om bij de bieb te komen?

Tijdens de Dag van de Architectuur worden de ideeën en voorstellen die in de workshops door de kinderen zijn bedacht en verbeeld tentoongesteld in Amare.

Opening tentoonstelling en gesprek

17 juni, 11:00 – 12:00 uur, Amare (begane grond)

Op 17 juni om 11:00 uur opent de expositie tijdens de Dag van de Architectuur. Aansluitend op de opening vindt er een gesprek met de kinderen plaats over hun ontwerpen. Johan Grootveld (Architect bij Stichting Voorrall), Edwin Santhagens (landschapsarchitect Buro Sant en Co) en Lennart Jacobs (Geurst & Schulze architecten) geven een reactie op de ontwerpen van de kinderen en gaan hierover met hen en het publiek in gesprek. Wat kunnen de ideeën van de kinderen betekenen voor architecten, stedenbouwkundigen en beleidsmakers?

Lees hier meer over de ideeën van de kinderen >

Het hele programma van de Dag van de Architectuur komt online op DvdA Den Haag >

Foto: Art-S-Cool