STADgesprek: CID – Haagse (beeld)kwaliteit in het economisch hart van de stad

Hoe wordt voldoende Haagse Kwaliteit en Haagse Schoonheid geborgd binnen de ontwikkeling van het economisch hart van Den Haag? En wat is dat dan, Haagse Kwaliteit en Schoonheid? Welke waarden staan daarbij centraal? Zijn bijvoorbeeld overal dezelfde regels voor (baksteen) architectuur gewenst of stimuleren we de mogelijkheid van een eigen identiteit per deelgebied? En hoeveel speelruimte is er binnen de waarden voor creatieve invullingen?

Die vragen staan centraal tijdens het interactieve online STADgesprek op maandag 29 november van 18.30 – 20.30 uur. Met Cees van der Vreeken (LOLA Landscape Architects), Daan Zandbelt (De Zwarte Hond), Cor Geluk (Juurlink+Geluk), Eit Hasker (gemeente Den Haag) en Remko Slavenburg (gemeente Den Haag).

Het Central Innovation District (CID) is één van de grootste (binnen-) stedelijke bouwopgaves in Nederland. Dit gebied tussen en rond de stations Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Laan van NOI wordt de komende 20 jaar verder ontwikkeld tot economisch hart van de stad. Er komen kantoren en woningen, goede voorzieningen en een prettige buitenruimte.

Op dit moment werkt de gemeente aan het kwaliteitsplan CID en de (beeld)kwaliteitsplannen voor (deelgebieden binnen) het CID. Tijdens het eerste uur van dit STADgesprek nemen ontwerpers van de gemeente je mee in de eerste ideeën voor de (beeld)kwaliteitsplannen. Daarna gaan we in gesprek met alle deelnemers over deze plannen en bovenstaande vragen. Gezamenlijk kijken we wat er nog nodig is om deze plannen te verrijken.

Het gesprek vindt digitaal plaats. Via de chat is er ruimte voor inbreng van deelnemers.
Meld je hieronder aan. Je ontvangt dan een paar dagen voor het STADgesprek de link.

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.