Annemieke Fontein

Annemieke Fontein

voorzitter

„Den Haag is van oudsher een groene stad, maar dat vraagt continue aandacht. De stad heeft geweldige lange lijnen waar je heel veel mee kan doen.“

Annemieke bewaakt als Hoofd Landschapsarchitectuur bij de gemeente Rotterdam al meer dan 13 jaar de kwaliteit van het ontwerp en de realisatie van openbare ruimtes. Ook begeleidt zij onderzoeken en zit in diverse commissies over ontwerp en inrichting van openbare ruimte. In 2018 won de herinrichting van de Binnenrotte de landelijke Award Beste openbare ruimte. Annemieke was juryvoorzitter voor deze prijs in 2019. Tevens is zij voorzitter van de NHBOS Stichting die prijzen en subsidies in het vak landschapsarchitectuur verstrekt.

Annemieke woonde in Den Haag en is door ervaringsuitwisseling met collega’s goed op de hoogte van de Haagse uitdagingen.

Annemieke studeerde landschapsarchitectuur aan het Hoger Rijksinstituut voor tuin- en landschapsarchitectuur in Gent, Urban Design aan de School of Architecture in Kopenhagen en Landschapsarchitectuur aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam.