VACATURE (gesloten) – Programmamaker Stedelijke ontwikkeling en Architectuur

Spreekt het je aan om met diverse partners te werken aan de complexe, samenhangende opgaven in de stad? Den Haag goed leren kennen, verschillende betrokkenen spreken en bijeenkomsten organiseren?

Platform STAD zoekt een gedreven en doortastende

Programmamaker
Stedelijke Ontwikkeling & Architectuur

16 – 20 uur

Wie zijn wij?

Platform STAD organiseert het onafhankelijke en publiek-professionele gesprek over de stedelijke ontwikkeling en architectuur van Den Haag. Platform STAD agendeert, stelt vragen en activeert kennis. Onze STADgesprekken, STADateliers en STADconsults leiden tot nieuwe inzichten, ontwerpen en (on)gevraagd advies voor de ruimtelijke kwaliteit van Den Haag. En we brengen verschillende partners samen: bewoners, ambtenaren, ontwikkelaars, ondernemers, onderzoekers, ontwerpers en bouwers. We werken aan diverse thema’s, van ruimtelijke kwaliteit tot samen stadmaken en van het proces van participeren tot de inrichting en gebruik van de openbare ruimte. Meer informatie over onze activiteiten en werkvormen zijn te vinden op www.platformstad.nl.

Wie zoeken wij?

We zoeken een gedreven, zelfredzame programmamaker die projecten mede initieert, ontwikkelt en uitvoert. Het spreekt je aan om met diverse partners te werken aan de complexe, samenhangende opgave van stedelijke ontwikkeling. Je beschikt over een HBO of academisch werk- en denkniveau, en hebt bij voorkeur een achtergrond als architect, stedenbouwkundige, bestuurskundige, socioloog, sociaal geograaf of planoloog. Je bent op de hoogte van landelijke ruimtelijke trends en ontwikkelingen, en bent bekend met de stedelijke opgaven in Den Haag. Je hebt ten minste vijf jaar werkervaring en een relevant netwerk opgebouwd.

Wat ga je doen?

Je werkt als programmamaker aan zowel vormgeving als uitvoering van projecten en publicaties. Daarbij weet je complexe inhoud en signalen uit het werkveld te vertalen naar uitnodigende programma’s. Je verzorgt tevens de communicatie over de bijeenkomsten en de uitkomsten, en zorgt voor een goed bereik daarvan in Den Haag. Hierin werk je samen met de directeur en programmamaker. Je onderhoudt lokale en regionale netwerken en bouwt deze verder uit.

Jouw kwaliteiten
– Je bent initiatiefrijk, en hebt humor en een hands-on-mentaliteit;

– Je beschikt over een relevant netwerk in Den Haag en omgeving of bent in staat dat snel op te bouwen;

– Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;

– Je hebt een positieve, uitnodigende en verbindende houding en communicatiestijl;

– Je houdt van de stad, boven en onder de grond, in al haar verschijningsvormen;

– Je hebt ten minste vijf jaar werkervaring als bijvoorbeeld architect, stedenbouwkundige, projectleider, ontwikkelaar of onderzoeker in de stedelijke ontwikkeling.

Wat bieden wij je?

Wij bieden je een werkomgeving in een klein, bevlogen team, dat elkaar aanvult en nauw samenwerkt aan de brede opgave van de Haagse stedelijke ontwikkeling. Daarbij werken we samen met een levendig en groeiend netwerk en hebben we een herkenbare positie bij diverse spelers in Den Haag.

We bieden je tot slot prima arbeidsvoorwaarden (inschaling conform gemeentelijke arbeidsvoorwaarden op schaal 10, max € 5.009,- bruto bij een 36-urige werkweek. Schaal 11, max € 5.725,- is bespreekbaar). Je aanstelling is in eerste instantie een tijdelijk dienstverband van een jaar, met mogelijkheid tot verlenging.

Interesse?

Met vragen kun je terecht bij Bram Heijkers: bram.heijkers@platformstad.nl of 06-3013 6162.

Je sollicitatie (motivatie en cv) ontvangen we graag uiterlijk 20 september 2023 via bram.heijkers@platformstad.nl.

Geselecteerde kandidaten nodigen wij uit voor een gesprek tussen 25 september en 6 oktober 2023.