Kunst op de Tuin

Kunstevenement laat buurt kennis maken met volkstuin

kunst op de tuin

De inzender:

Kunst op de Tuin maakt door een negen dagen durend evenement kunst zichtbaar in tuinen van volkstuinvereniging ‘Mariahoeve’.

Het project werd gerealiseerd op verzoek van de voorzitter van deze vereniging. Veel bewoners van Mariahoeve wisten niet van het bestaan van dit tuincomplex af omdat het op een afgelegen plek in de wijk ligt. De hobby tuinders wilden graag meer bekendheid met hun groene oase in de stad. Dit tuincomplex is openbaar, groen, een stille groene oase waar je vooral vogels hoort fluiten.

Het tuincomplex werd gedurende 9 dagen bewust opengesteld met kunst voor publiek. Iedereen kon komen genieten van wat er is: bloemen, dieren en nu dan ook kunst, muziek, workshops en lekker eten. Zowel bij KunstPost aangesloten kunstenaars alsook kunstenaars die betrokken zijn bij de Klussenbakfiets als ook sommige tuinders zelf, zetten werk neer. Buiten in het groen. We kijken terug op een zeer geslaagd project en gaan dit komend jaar weer doen.

kunst op de tuin

De jury: Volkstuincomplexen kunnen een erg gesloten indruk maken op omwonenden. ‘Kunst op de Tuin’ is een heel goed initiatief om zo een gesloten lijkend gebied bewust open te stellen en buurtbewoners uit te nodigen. Het project bevordert de sociale cohesie in de wijk.

Locatie: Isabellaland 2320, Den Haag

Betrokken personen en organisaties: Stichting KunstPost (Hubertine Langemeijer, directeur) organisator en spin in het web voor wat betreft de kunst-kant van dit project. Volkstuinvereniging Mariahoeve (Charles ten Hengel, voorzitter van het bestuur), initiator en spin in het web voor wat betreft de tuinzijde van het project.
Door een intensieve samenwerking hebben Charles en Hubertine samen dit project van de grond gekregen, hierbij geholpen door Len ‘t Hoen (grafisch ontwerper, kunstenaar en mentor van een groep kunstenaars).

Foto’s: Peter van Oosterhout