Hannah Schubert

Hannah Schubert

jurylid

“De uitdagingen waar wij voor staan, van biodiversiteitsverlies, klimaatverandering tot aan de verdichtingsopgave vragen om slim, integraal ontwerp. En om nieuwe coalities.”

Hannah is landschapsarchitect en sinds 2023 directielid van Bureau B+B. Bij Bureau B+B is Hannah verantwoordelijk voor het ontwerp van de NIKE Campus in Hilversum en werkt ze aan uiteenlopende projecten zoals het klimaatadaptieve Buiksloterdijkpark in Amsterdam en de ontwikkeling van 1200 woningen in Almere. 

Hannah is met name geïnteresseerd in klimaatadaptatie, gebalanceerde stedelijke transformaties en de factor tijd. In haar projecten definieert ze een nieuwe balans tussen mens en natuur en speelt bewustwording van ons menselijk ingrijpen, en de verantwoordelijkheid die daar bij hoort, een hoofdrol.

Naast haar werk als landschapsarchitect schrijft Hannah regelmatig voor verschillende vakbladen en is ze gastdocent aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Ze werkte meerdere jaren als redacteur voor tijdschrift A10 – New European Architecture en werkte onder andere bij de landschapsarchitectenbureaus Karres + Brands en Carve. Bij Carve was ze betrokken bij het ontwerp van verschillende openbare ruimtes en speelpleinen in Den Haag, met name in de Schilderswijk.

Hannah studeerde landschapsarchitectuur aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam, en studeerde planologie in Amsterdam, Berlijn en Newcastle upon Tyne.