Debat: STAD op Ooghoogte – een nieuw stationsplein

De kwaliteit van de publieke ruimte is de basis voor een duurzame stad. Prettige straten en pleinen waar je graag wilt verblijven maken Den Haag levendig en aantrekkelijk. Tijdens het debat STAD op Ooghoogte kijken we naar een belangrijke publieke plek die de komende jaren flink zal veranderen: het Koningin Julianaplein (KJ-plein), de nieuwe stadsentree voor Den Haag Centraal Station.

Den Haag staat bekend om z’n aangename publieke ruimte en investeert daar ook in. Ook het KJ-plein moet met het nieuwe plan veranderen in een prettige verblijfsruimte. Wat zijn de belangrijkste elementen die het plein voor dit hoogbouw project tot een succes kunnen maken? Hoe wordt het plein verbonden met de Koekamp? En wat kan Den Haag leren van het stationsgebied in Utrecht, met nieuwe voetgangersverbindingen en ontmoetingsplekken?

Het nieuwe plan voor het KJ-plein kent een sterke samenhang tussen gebouw, plein en de omgeving. Steven Delva (Delva Landscape Architects), Nanne de Ru (Powerhouse Company) en Riëtte van der Werff (De Werff Architectuur) gaan in op de complexiteit van de locatie met drukke loop- en fietsroutes en de relatie met het station, Koekamp en binnenstad.

Een goede invulling van het plein en de plint van het gebouw vraagt om aandacht voor de ‘menselijke maat’ en betrokkenheid van gebruikers. Hans Karssenberg (Stipo) en Marlies de Nijs (senior stedenbouwkundige gemeente Utrecht) passen hun inzichten uit The City at Eye Level en de ontwikkeling van het Stationsgebied in Utrecht, toe op het plein. Meld je hieronder aan voor het debat en denk samen met de sprekers mee over aanbevelingen voor de verdere uitwerking van het plan voor het KJ-plein.

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.