STAD gesprek: STAD in boek met Caroline Nevejan – voor Den Haag geschreven?!

Van woorden naar daden! Maar hoe? Caroline Nevejan (bijzonder hoogleraar Designing Urban Experience aan de UvA en Chief Science Officer bij de Gemeente Amsterdam) kiest een boek dat haar inspireert in haar werk. Ze bespreekt het boek (titel volgt) en vertelt hoe zij deze ideeën gebruikt in de praktijk. In gesprek met het publiek zoeken we vervolgens naar een Haagse vertaling.

Caroline Nevejan

Caroline Nevejan werkt als bijzonder hoogleraar aan de UvA waarbij haar onderzoek zich richt op Designing Urban Experience. Hierbij werken verschillende partijen (ontwerpers, ambtenaren, kunstenaars, wetenschappers en bewoners) samen aan nieuwe perspectieven op de ontwikkelopgave van Metropoolregio Amsterdam.

Vanuit de Gemeente Amsterdam is ze als Chief Science Officer verantwoordelijk voor kennisdeling in de stad door het samenbrengen van onderzoekers en ambtenaren.

Nevejan is in haar loopbaan op verschillende plekken actief geweest op de grensvlakken van sociale wetenschap, technologie en kunst. Onder andere is ze mede-oprichter van het huidige Waag (Futurelab voor technologie en maatschappij, indertijd Maatschappij voor oude en nieuwe media).

 

STAD in boek

In 2023 organiseert Platform STAD een reeks gesprekken waarin sprekers met uitgesproken ideeën over stedelijke ontwikkeling een boek delen dat hen heeft geïnspireerd. Hoe beïnvloed dat boek hen in de eigen praktijk?

15 mei 2023
Arna Mačkić
(Architect Studio L A) (geweest)

5 juni 2023
Zef Hemel (Planoloog Hoogleraar Bonnema-leerstoel aan de TU Delft en de Universiteit van Groningen) (geweest)

4 oktober 2023
Bianca Seekles (Directeur Bouw TBI, voormalig Directeur ERA Contour)

 

Foto Kadir van Lohuizen

Aanmelden