STAD gesprek: Snel stad maken

Het STADgesprek Snel stad maken vindt plaats tijdens de CID conferentie van de Gemeente Den Haag. 

Den Haag maakt haast met de ontwikkeling van het Central Innovation District (CID). In zijn recente brief Aanpak prioritaire gebieden aan de raad zet wethouder Revis de plannen uiteen voor 3 belangrijke gebieden in het CID: Laakhavens bij HS, Den Haag Nieuw Centraal en omgeving station Laan van NOI. In deze 3 gebieden moeten er voor 2024 7.000-11.5000 woningen worden bijgebouwd.

De plannen voor de 3 gebieden zullen volgens de brief in gebiedsagenda’s worden gevat. Maar nog voordat deze agenda’s er eind 2018 liggen volgen aankondigingen van nieuwe torens in het CID elkaar in hoog tempo op. Waarbij de vraag rijst of de gebiedsagenda’s deze plannen vorm geven of andersom. Opgestuwd door de economische hoogconjunctuur, woningnood en ambitie van het Haagse college lijkt het traditionele proces van stedelijke ontwikkeling te worden ingehaald door een nieuwe manier van stad maken waarin snelheid de absolute prioriteit is.

Hoe bewaken we bij deze hoge snelheid de ruimtelijke kwaliteit van de plannen die komende decennia beeldbepalend zijn voor Den Haag? Beantwoorden de plannen aan de woningvraag in de stad? En is het mogelijk om in dit hoge ontwikkel tempo van het CID een district te maken waarmee mensen zich blijvend verbonden voelen?

Aan de hand van de brief Aanpak prioritaire gebieden gaat Platform STAD in gesprek over de uitdagingen, kansen en valkuilen van snel stad maken met onder andere Dorte Kristensen (Directeur atelierPRO), Arthur Pronk (Manager Ontwikkeling en Realisatie Haagwonen), Casper Hulsman (Acquisition Manager Residential Bouwinvest), Han Dijk (Partner POSADMaxwan) en Bart van Veenendaal (Hoofd Aquisitie Stebru).

Het STADgesprek Snel stad maken vindt plaats tijdens de CID conferentie van de gemeente Den Haag. Aanmelden voor het STADgesprek verloopt via de site van de CID conferentie. Deelname aan de conferentie is gratis.  

Deelnemen aan het STADgesprek? Klik op onderstaande link en volg de stappen.
Aanmelden CID conferentie + STADgesprek snel stad maken

1. Vul uw gegevens in
2. Kies bij keuzeprogramma in sessieronde I voor:
1.11 Stadgesprek: snel stad maken
3. Kies uw deelsessie voor ronde 2
4. Rond uw aanmelding af

Klik hier voor meer informatie over het hoofdprogramma en de andere deelsessies van de CID conferentie.

Beeld: WAX