STADgesprek: Prijsuitreiking Haagse Openbare ruimte Prijs (HOP) 2022 – stadmakerseditie en winterborrel

De winnaars van de Haagse Openbare ruimte Prijs (HOP) – stadmakerseditie worden bekend gemaakt tijdens de feestelijke stadmakers winterborrel op 8 december 2022. Juryvoorzitter Donica Buisman reikt de juryprijs uit, Wethouder Anne Mulder (Mobiliteit, buitenruimte en vergroening) publieksprijs. Winnaars van de juryprijs en publieksprijs ontvangen ieder 500 euro. Daarmee kunnen zij hun initiatief nog interessanter maken.

De jury bezocht de vijf genomineerde projecten en koos na een uitgebreide discussie de winnaar. Naast de juryprijs kiest ook het publiek een winnaar. Iedereen kan voor de publieksprijs uit alle inzendingen een eigen Top 5 samenstellen en stemmen. Bekijk hier alle inzendingen en nominaties en stem op je favoriete projecten voor de publieksprijs (tot 5 december).

De vakjury bestaat uit Donica Buisman (RAUM), Gerben Helleman (Haagse Hogeschool), Anneke Jongerius (AM), Ruud Ridderhof (Ridderhof Stad & Ruimte) en Edwin Santhagens (Buro Sant en Co Landschapsarchitectuur). 

Haagse Openbare ruimte Prijs HOP

Bewoners, ondernemers en kunstenaars zonden 15 inspirerende projecten in voor de HOP 2022 – stadmakerseditie. Platform STAD viert samen met bewoners, stadmakers en ontwerpers het publieke leven in de openbare ruimte van Den Haag.

Waarom een HOP voor initiatieven vanuit de stad?

Mensen maken de stad. Initiatieven, ideeën en daadkracht van bewoners bepalen ook in Den Haag in grote mate de sfeer en de samenhang in een buurt. Buurtinitiatieven geven een thuisgevoel in de wijk en een prettig gevoel van controle over de directe omgeving. Ook kennen bewoners en ondernemers hun eigen wijk natuurlijk heel goed. Zij weten daarom precies waar het bijzonder mooi is en wat er nog ontbreekt.

Stadmakers winterborrel

Na de prijsuitreiking kun je vanaf 18.30 uur meedenken over het conceptprogramma Haags Stadmaken 2023. Het doel van de sessie is het verder uitwerken van dit programma en het komen tot concrete acties. Daarna luiden we de winter in met een borrel en een hapje eten.

Programma
16:00 – 16:30 Inloop
16:30 – 18:00 HOP uitreiking
18:00 – 18:30 Borrel HOP + inloop winterborrel
18:30 – 19:15 Programma winterborrel
19:15 – 20:30 Borrel met eenvoudige maaltijd

Meld je onder aan deze pagina aan en kies voor een van de opties:
optie 1: deelnemen HOP prijsuitreiking
optie 2: deelnemen HOP prijsuitreiking en stadmakersborrel
optie 3: deelnemen stadmakersborrel

Foto boven: DebatMobiel, inzending HOP 2020 foto Christian van der Kooy

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.