STAD gesprek: Op zoek naar idealen voor Den Haag

Platform STAD bestaat 5 jaar en kijkt in dit STADgesprek terug en vooruit. Wat is de oogst van de afgelopen jaren op onze hoofdthema’s Samenleven, Mobiele Stad, Stadsontwerp en Gezonde Stad? En hoe kijken experts naar de toekomst van Den Haag: wordt de segregatie sterker of minder, is de stad over 5 jaar autoluw, krijgt het CID de beoogde kwaliteit en leven ook de inwoners uit Moerwijk dan langer en gezonder?

We gaan in gesprek over de toekomstige kansen en uitdagingen voor Den Haag met Maarten Hajer (Urban Futures Studio, Universiteit Utrecht), Ellen van Bueren (TU Delft) Josse de Voogd (onderzoeker Ruimte, politiek en samenleving) en Sanne van Loon (Van Wilsum van Loon Architectuur en Stedenbouw).

De groei van Den Haag kan een motor zijn voor meer groen, betere ontmoetingsplekken, schone mobiliteit en een sterkere wijkeconomie. Dat vraagt om investeren in de stad en vooral: om een heldere visie en samenwerking. Dat begint met praten én luisteren. Want een stad maken ambtenaren, bouwers, bewoners, ontwikkelaars, ontwerpers en onderzoekers samen. Den Haag heeft in deze tijd van snelle stedelijke ontwikkeling en grote opgaven, grote behoefte aan constructieve interactie tussen al deze ‘stadmakers’.

Hoe ziet onze ideale stad eruit? Dat is altijd de achterliggende vraag in onze bijeenkomsten, studies en adviezen. Tijdens dit STADgesprek horen we van zowel de vertrekkende als de nieuwe directeur van Platform STAD hun wens voor Den Haag.

Aanmelden