STAD gesprek: Op zoek naar idealen voor Den Haag

Platform STAD bestaat 5 jaar en kijkt in dit STADgesprek terug en vooruit. Wat is de oogst van de afgelopen jaren op onze hoofdthema’s Samenleven, Mobiele Stad, Stadsontwerp en Gezonde Stad? En hoe kijken experts naar de toekomst van Den Haag: wordt de segregatie sterker of minder, is de stad over 5 jaar autoluw, krijgt het CID de beoogde kwaliteit en leven ook de inwoners uit Moerwijk dan langer en gezonder?

Hoe ziet onze ideale stad eruit? Dat is altijd de achterliggende vraag in onze bijeenkomsten, studies en adviezen. Tijdens dit STADgesprek blikt Jooske Baris terug op 5 jaar Platform STAD, en kijkt Bram Heijkers (de nieuwe directeur van Platform STAD) vooruit.

We gaan in gesprek over de toekomst van Den Haag met Maarten Hajer (video) (Urban Futures Studio, Universiteit Utrecht), Ellen van Bueren (TU Delft) Josse de Voogd (onderzoeker Ruimte, politiek en samenleving) en Sanne van Loon (Van Wilsum van Loon Architectuur en Stedenbouw).

Tentoonstelling

In Maakhaven hebben we de oogst van de afgelopen 5 jaar op een rij gezet. En geeft fotograaf Christian van der Kooy in vier beelden zijn visie op onze hoofdthema’s. Deze expositie is van 15.00 uur te zien tijdens de inloop voorafgaand aan het STADgesprek.

Deel jouw idealen voor de stad

De groei van Den Haag kan een motor zijn voor meer groen, betere ontmoetingsplekken, schone mobiliteit en een sterkere wijkeconomie. Dat vraagt om investeren in de stad en vooral: om een heldere visie en samenwerking. Dat begint met praten én luisteren. Want een stad maken ambtenaren, bewoners, ontwikkelaars, ontwerpers, ondernemers en onderzoekers samen. Den Haag heeft in deze tijd van snelle stedelijke ontwikkeling en grote opgaven, grote behoefte aan constructieve interactie tussen al deze ‘stadmakers’. We zijn ook op zoek naar jouw idealen voor de stad. Kom meepraten en deel jouw ideeën en idealen met ons !

Afscheid Jooske Baris

Na afloop van het STADgesprek nemen we op feestelijke manier afscheid van scheidend directeur Jooske Baris.

STADgesprek Op zoek naar idealen voor Den Haag

Donderdag 23 september in Maakhaven

van 15.00 tot 16.00 uur inloop met tentoonstelling en koffie of thee

van 16.00 tot 17.30 uur STADgesprek

van 17.30 tot 18.00 uur afscheid van Jooske Baris

adres 1e Lulofsdwarsstraat 60, 2521 AZ Den Haag

Aanmelden

Dit evenement is volgeboekt. Houd deze website in de gaten voor het geval er annuleringen zijn.