STADmakers: Inspiratiesessie – Podium voor Haagse Placemakingprojecten

Podium voor Haagse Placemakingprojecten

Zes Haagse stadmakers presenteren hun placemaking-initiatieven op dinsdag 11 oktober in Grand Café Utopie. Je bent van harte welkom om inspiratie op te halen, tips te geven en ervaringen te delen tijdens deze eerste inspiratiesessie van het najaar. De projecten zijn gevarieerd: van buurtinitiatief tot coöperatie en van planfase tot uitvoeringsfase. Na een korte pitch per project gaan initiatiefnemers met de genodigden in gesprek over wat goed gaat, wat anders kan en welke vervolgstappen ze kunnen zetten.

Initiatieven

De initiatieven zijn: het creëren van een ontmoetingsplek aan Böttgerwater in Ypenburg, het Living Lab Vrederust dat gebiedsgericht werkt aan wijkontwikkeling en binnentuinen met bewoners, het realiseren van tijdelijke woningen en het creëren van ontmoetingsruimte voor de buurt aan het Leeghwaterplein, straatinterventie Kleurrijk Weimarstraat om de beleving van de straat te verbeteren, Moerwijkcoöperatie en wijkrestaurant DaMoer en de pilot Stadmaken Laak waar initiatiefnemers snel en laagdrempelig ondersteund worden om hun idee te realiseren.

Aanmelden

Er is voor iedereen een eenvoudige maaltijd. We ronden af met een borrel. Schrijf je tijdig in via het aanmeldformulier. Er is ruimte voor zo’n tachtig deelnemers.

Programma

17.15 uur – Inloop met eten 

18.00 uur – Inspiratiesessies 

20.00 uur – Borrel

Organisatie: Platform STAD in opdracht van de gemeente Den Haag.