STADmakers: Inspiratiesessie Laak – Impulsen aan de Verheeskade

In deze inspiratiesessie zien we hoe placemaking en ontwikkelaars elkaar kunnen vinden. Waar moet je op letten en wat kan je samen bereiken? Over Bomenslingers, een culturele white cube/black box combinatie, wielers, en street art & graffiti.

De Verheeskade wordt de komende jaren herontwikkeld tot een levendig gebied met een nieuw park in Laakhaven Centraal. Daarop vooruitlopend organiseren placemakers Nina Voets (i.o.v. ontwikkelaar Atenor) en Raymond van Bohemen (Dat doen wij ook) de komende jaren een aantal activiteiten die ze graag met de Haagse stadmakers delen:

De Bomenkwekerij

In De Bomenkwekerij worden bomen voor het park gekweekt. Samen met de jongeren worden boombakken beschilderd en voorzien van teksten en gedichten. In de wijken rondom het park worden slingers van bakken opgesteld, die als een ketting leiden naar de plek waar het park wordt gerealiseerd.

7aak

7aak combineert een nachtclub, restaurant en projectruimte voor kunst & cultuur onder één dak. Het is een combinatie van klassieke clubruimte als ‘black box’ voor de ultieme muzikale ervaring en de ‘white cube’ uit de kunst.

Wielerwedstrijd Criterium Laak

Tijdens wielerwedstrijd Criterium Laak is te zien hoe de oude en nieuwe stedenbouwkundige lijnen lopen in Laakhaven Centraal. Er wordt gebruik gemaakt van bestaande gebouwen, parkeerdekken en buitenruimte voor het parcours.

Deelnemers aan deze inspiratiesessie kunnen ook kennis maken geweldige street art en graffiti. Aansluitend is er voldoende ruimte om tijdens de borrel nader kennis te maken. Interesse? Meld je dan aan via het aanmeldformulier via deze link >

Lees hier het verslag >

De stadmakers inspiratiesessie wordt georganiseerd in de aanloop naar het Haagse Stadmakersfestival op 13 mei 2022. Organisatie: Platform STAD in opdracht van gemeente Den Haag.