STAD gesprek: Haagse hoogbouw: Eyeline & Skyline

LET OP: locatie verplaatst naar het New Babylon Meeting Center

De skyline van Den Haag zal de komende jaren ingrijpend veranderen. De vraag naar woningen is groot, want zowel het aantal inwoners als het aantal huishoudens stijgt. De bouw van extra woningen in de stad is daarom noodzakelijk. Hoogbouw is een van de mogelijkheden een hogere dichtheid te realiseren, ruimte te sparen en duurzame ontwikkelingen te bevorderen. Maar wat voor kwaliteitseisen stellen we aan nieuwe torens? En hoe komt de stad er dan op ooghoogte uit te zien?

De gemeente Den Haag werkt aan een nieuwe hoogbouwvisie voor de stad: ‘Eyeline & Skyline’. Platform STAD gaat daarom in gesprek met ontwerpers, marktpartijen en bewoners over de kansen en risico’s, en over kwaliteitseisen die aan nieuwe hoogbouw projecten gesteld moeten worden. Hoe kun je zorgen voor een goede leefkwaliteit in de omgeving en variatie in vorm en functie? Wat moet er zeker worden opgenomen in de visie op hoogbouw in Den Haag?

Jeroen Geurst (Geurst & Schulze architecten) beschrijft de architectonische identiteit van Den Haag en hoe hoogbouw zich daartoe verhoudt. Ruurd Gietema (KCAP Architects & Planners) en Hans Kollhoff (Kollhoff Architekten) geven hun visie op hoogbouw en tonen inspirerende voorbeelden. Moet een toren een icoon en landmark zijn, of juist zorgvuldig worden ingepast in bestaande stedenbouwkundige structuren?

Dorte Kristensen (Atelier PRO), Rob van Kalmthout (Heijmans), Eric Vreedenburgh (Archipelontwerpers), Ben Kuipers (Landschapsarchitect), Emiel Arends (stadsontwikkeling Rotterdam), Marlies de Nijs (gemeente Utrecht) en Ton Schaap (urbanist gemeente Amsterdam) gaan in een gesprek o.l.v. Jooske Baris (Platform STAD) en in deelsessies in op Duurzame hoogbouw, Haagse hoogbouw, Hoogbouw op ooghoogte en Wonen in hoogbouw.

Tot slot reflecteert Joris Wijsmuller (wethouder gemeente Den Haag, Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur) op wat er tijdens het STAD gesprek wordt opgehaald aan aandachtspunten en inspiratie voor duurzame hoogbouw in Den Haag.

Datum: donderdag 31 augustus 2017
Tijd: 16.00 – 20.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur en versnapering tussendoor)
Locatie: New Babylon Meeting Center
Anna van Buerenplein 41a Den Haag

Lees hier de resultaten: Hoogstevrees of keuzestress

Hieronder kun je je aanmelden voor het STAD gesprek Haagse hoogbouw Eyeline & Skyline. Bij aanmelding rekenen we op je komst. Indien je toch verhinderd bent horen wij dat graag van tevoren via info@platformstad.nl.
(beeld boven: Paul Lunenburg, bron Haags gemeentearchief)

Aanmelden

Dit evenement is volgeboekt. Houd deze website in de gaten voor het geval er annuleringen zijn.