STADgesprek: Een toegankelijk en levendig CID tijdens de grote verbouwing 2023-2040

Hoe zorgen betrokken partijen samen dat de plinten, pleinen en openbare ruimte in het CID (Central Innovation District) de komende twintig jaar levendig en toegankelijk blijven, zowel tijdens als na de grote verbouwing van dit gebied? Die vraag staat centraal tijdens het STADgesprek dat Platform STAD op 17 juni organiseert. Het gesprek is onderdeel van de programmering van de Dag van de Architectuur, die in 2023 als thema Toegang en toegankelijkheid heeft.

Het CID is het gebied tussen en rondom de stations Den Haag CS, HS en Laan van NOI. Dit is reeds vele jaren in ontwikkeling. Er zijn wisselende ervaringen opgedaan met het toegankelijk en levendig houden van het gebied tijdens deze ontwikkelingen. Positieve ervaringen zoals het samen met de stad ontwerpen van het nieuwe Spuiplein en het levendige gebruik door skaters wisselen zich af met ergernissen over de vele bouwschuttingen, matig toegankelijke omleidingen en levenloze plinten in de avond.

Ook de komende 20 jaar gaat het CID nog flink op de schop. Hoe kunnen de successen en lessen van de afgelopen jaren bijdragen aan meer levendigheid en toegankelijkheid tijdens die grote verbouwing? Welke ervaringen brengen architecten, belangenvertegenwoordigers en culturele instellingen daarbij in? En wat kunnen recente beleidsinitiatieven als de gemeentelijke plintenstrategie, de nota Toegankelijkheid en placemaking hieraan bijdragen?

Elbert Arens (architect/urbanist PosadMaxwan), Johan Grootveld (architect bij Stichting Voorall), Lisette Nijs (directeur Projecten, gemeente Den Haag) en Leontien Wiering (zakelijk directeur Amare) gaan hierover onder leiding van Platform STAD met elkaar en het publiek in gesprek.

Locatie: Amare, centrale hal, begane grond

 

Lees het verslag van het STADgesprek hier terug.

 

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.